L INSTANT FOTOGRAFIA L INSTANT FOTOGRAFIA

fotografia fine-art. Què és?

Segur que has sentit moltes vegades el terme “fotografia fine-art” i no saps concretament a què fa referència. Intentaré explicar-ho en aquest post.
Segons la Viquipèdia, és la fotografia creada d’acord amb la visió de l’artista com a fotògraf. Usar la fotografia com a mitjà per a donar vida a alguna cosa que només viu en la ment de l’artista. L’objectiu és expressar una idea, un missatge o una emoció.
Així doncs, per a mi, la fotografia fine-art és la que més parla del fotògraf. És la visió que té aquest del que té al davant.
Hi ha fotògrafs que creuen que per fer fotografia fine-art necessiten una fotografia fosca i uns models vestits amb roba renaixentista. Per a mi, no és això. Perquè una foto sigui considerada Fini-Art ha de tenir valor d’art d’alguna manera: pel tema de la foto, la composició, el moment únic, la història que expliqui…

El que vull transmetre’t és que la fotografia fine-art ha de ser una obra en conjunt; ha d’explicar una història, ha d’haver-hi un discurs, un propòsit, una intenció. Si no té això, la foto passa a ser només això, una foto més!

fotografia fine-art tarrega
Aquesta foto representa tal i com jo veig als meus fills.

Dins d’aquestes definicions, comentar que l’estètica d’aquestes fotos ha d’estar molt cuidada. Tot compta: la tècnica, la il·luminació, els colors, les expressions dels models… qualsevol errada en qualsevol d’aquests termes i la foto no podrà ser qualificada d’obra d’art, pel que perdrem la seva raó de ser.

Fotografia infantil artistica Tarrega

Vols unes fotos així de la vostra família, dels teus fills? Doncs segueix l’enllaç que et durà a la pàgina específica on tindràs informació de les sessions de fine-art que realitzo.

Share Post :

More Posts